Levesek
Hozzávalók:
1 tisztított, karikázott sárgarépa
1 tisztított, karikázott fehérrépa
1 tisztított, karikázott cukkini
karfiol
brokkoli
póréhagyma
olívaolaj
szurokfű
zúzott fokhagyma
bors
só
1 liter zöldségleves (lehet kockából is)
1 kanál paradicsompüré
reszelt parmezán
A zöldségeket kevés olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük, 1 liter zöldséglevessel felöntjük, kevés paradicsompürével színezzük. Kevés reszelt parmezán sajttal megszórva fogyasztjuk.
Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
0,5 zeller
3 paradicsom
5 dkg kelkáposzta
10 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor bazsalikom
5 dkg rövid csőtészta
só, fehér bors
10 dkg reszelt parmezán
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és paradicsomot. Sózzuk, őrölt fehér borssal és finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk az aprított kelkáposztát és zöldbabot és felöntjük vízzel. Lassú tűzön puhára főzzük, az utolsó néhány percre beletesszük a tésztát is. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Főételek
Szavazás